180 godina škole u Donjoj Mutnici (VIDEO)

180 godina škole u Donjoj Mutnici (VIDEO)

Jedna od nastarijih škola u srenjem Pomoravlju, osnovna škola“Branko Krsmanović” iz Donje Mutnice proslavila je 180 godina rada i postojanja. U ovu čast priređene su brojne aktivnosti, među njima i svečana priredba učenika u paraćinskom pozorištu. Direktorka ove škole, Otilija Filipović uvodnom rečju pozdravila je roditelje, učenike i kolege i istakla da njihova škole okuplja veliki broj učenika. 

Bogat program povodom obeležavanja Dana škole počeo je sa realizacijom već početkom nedelje kada su u holu škole postavljene tri izložbe učenickih radova i to na temu jesenjih plodova i školskih radova na temu jeseni, „Naših 180 godina“ – izložba fotografija vezanih za istorijat škole i – izložba učeničkih proizvoda – sapuna i magneta pod nazivom „Mi smo  mali preduzetnici“.Učenici škole Branko Krsmanović sinoć su se u pozorištu predstavili nizom tačaka koje su nedeljama u nazad pripremali.

Otilija Filipović, direktorka škole ističe da oni svakog oktobra posvete čak nedelju dana u čast obeležavanja Dana škole tako da je to bio slučaj i ove godine.

Već danas nastavljaju sa programom kada će biti otvarana izložba „ Razvoj školstva u Paraćinu“  u saradnji sa paraćinskim Zavičajnim muzejem koja će biti postavljena u spomen kući Branka Krsmanovića u Donjoj Mutnici. Poslednja aktivnost u okviru ovog obeležanjava je „Učimo stare zanate“ – radionice pustovanja, predenja i bojenja vune, organizovane u saradnji sa Udruženjem Građana „Štit“ iz Paraćina.