Školica sporta Praetorian (VIDEO)

Školica sporta Praetorian (VIDEO)

Razvojem dečijih motoričkih veština potrebno je baviti se od najranijeg uzrasta. One omogućavaju detetu da dostigne svoj pun potencijal, pravilo se kreće i istražuje što kasnije utiče i na kognitivni razvoj. Kao polazna osnova i mesto na kojem setifikovani treneri rade na fizičkom osposobljavanju dece jeste školica sporta. U Paraćinu jedna od školica koja se bavi ovakvim radom sa decom je školica Praetorian u kojoj deca imaju priliku da savladaju osnove mnogih sportova, kao  i da se oprobaju u svakom od njih. Trener Dragana Pavlović, objasnila je kome je namenjena školica i zašto je korisna za decu uzrasta od 3 do 10 godina.

Cilj školice sporta Praetorian je razvoj motorike i koordinacije,usmeravanje na onaj sport za koje dete pokazuje talenat i interesovanje. Časovi koji su organizovani tri puta nedeljo, u trajanju od sat vremena podrazumevaju vežbe zagrevanja, postavljanje i prelaske poligona, kao i korektivnu gimastiku za koju treneri ove školice smatraju neophodnim kako bi se popravili ili prevenirali mogući deformiteti kod dece.

Treninzi se održavaju u školskoj sali osnovne škole Đura Jakšić. Sa decom rade diplomirani nastavnici fizickog vaspitanja sa visegodisnjim iskustvom u radu sa decom. Članovi ove školice imaju priliku da pored aktivnosti u sali na poligonu, uživaju i u aktivnostima u prirodi tako da su za njih organizovane šetnje i izleti.