Golom u 88. minutu SFS Borac do pobede nad Dunavom

Golom u 88. minutu SFS Borac do pobede nad Dunavom

I pored toga što muku muče sa formom na startu sezone, uporni SFS Borac ostvario je drugu pobedu u prvenstvu i to na kakav način. Staklarci su slavili pobedu na domaćem terenu pred sam kraj  utakmice 7. kola Srpske lige Istok.

Domaćin je po sunčanom nedeljnom popodnevu i pred odlično popunjenim tribinama poveo protiv Dunava golom Miloša Petkovića u 19. minutu. Gosti su izjednačili u 75. kada je precizan bio Mateja Popović. Veliko slavlje domaćina na stadionu kraj staklare pokrenuo je Luka Petrović u 88. minutu za dugu pobedu staklaraca u sezoni.

SFS Borac sada zauzima 11. mesto na tabeli sa 8 bodova, a Dunav je treći sa 13.

Fudbaleri Jedinstva poraženi su u subotu od GFK Jagodine na Gradskom stadionu u Paraćinu. Pomoravski derbi u 7. kolu Srpske lige Istok pripao je gostima koji su slavili pobedu od 2:0.

Jagodinu rano, već u 17. minutu u vođstvo dovodi Miloš Maljukan nakon prethodno dosuđeng penala. Konačan rezultat postavio je Kristijan Živković u 69. Jagodina nakon ove pobede ima 11 bodova za 5. mesto na tabeli, a paraćinski zeleni ostaju na 10 bodova i za sada 7. mesto na tabeli.

Dinamo pobedio Đerdap 2:0 u Kladovu za prvo mesto na tabeli, u Kruševcu Jedinstvo 1936 – OFK Brzi Brod 2:2, a Trstenik je iznenadio Timok 1:0. Morava 1918 iz Ćuprije igra sjajnu sezonu, a ovaj klub je danas ostvario novu pobedu, četvrtu po redu protiv Budućnosti iz Popovca 2:0. Ćupričani su drugi na tabeli sa samo bodom manje od Dinama koji ima 16.

U nedelju su još igrali Radnički (S) – Radnički (P) 4:0 i Vlasina OFK Sinđelić 1:1. Marednog vikenda spektakl na stadionu staklaraca. SFS Borcu gostuje neoražena Morava iz Ćuprije sa Dejanom Popovićem na klupi. Jedinstvo će gostovati Timoku.