Odličan start prvenstva mlađih selekcija SFS Borca (VIDEO)

Odličan start prvenstva mlađih selekcija SFS Borca (VIDEO)

Svakog dana gužva na takozvanom pomoćnom terenu FK SFS Borac kraj staklare i sve vrvi od fudbalera iz nekoliko različitih selekcija ovog kluba. Sezona im počela nedavno, a čini se da su najbolje krenuli kadeti koji se takmiče u Regionu Istočne Srbije i za protivnike imaju neke od

Veljko i Uroš članovi su upravo te kadetske selekcije i zadovoljni su početkom sezone. Njihovi protivnici nimalo naivni Timok, Trajal i Nacional, a jedna od najzahtevnijih utakmica bila je protiv vršnjaka iz Kruševca.

Trener mlađih kategorija Boban Lazić kaže da se nikada u istoriji SFS Borca nije desilo da ovaj klub imaovoliki broj selekcija mladih fudbalera.

Među ovim fudbalerima ima i veliki broj njih iz selekcije petlića koji će već naredne godine igrati za selekciju pionira, kaže Lazić. Jedan od razloga velikog broja dece u klubu je odluka odnosno preporuka trenera mladim fudbalerima da ne idu u velike klubove i da polako grade svoju igru u našoj sredini.

Deca uglavnom rado i redovno dolaze na treninge. Članovio kadetske selekcije Veljko Živadinović i Uroš Milić još uvek su osnovci pa školske obaveze usklađuju sa treninzima.

Treninzi su dakle svakodnevni osnosno pet puta nedeljno plus utakmica za vikend. Jedna od najbrojnijih selekcija je pionirska koja broji oko 40 dečaka, a kadetska selekcija nešto manje. Sve selekcije koje je nabrojao trener Lazić očekuju zanimljivi mečevi u Regionu Istočne Srbije narednih nedelja i meseci.