Paraćinac Dušan Krstić u dresu Srbije na Svetskom prvenstvu u skyrunning-u

Paraćinac Dušan Krstić u dresu Srbije na Svetskom prvenstvu u skyrunning-u

Naš sugrađanin Dušan Krstić objavio je da je nedavno nastupio na Svetskom prvenstvu u skyrunning-u. On je naime bio jedan od članova reprezentacije Srbije na prvenstvu sveta u Španiji.

Dušan je nastupao u trci vertikalni kilometar koja je njegova omiljena i osvojio 42. mesto uz kako je napisao napredak u rezultatu.

Bila mi je velika čast i zadovoljstvo takmičiti se sa najboljim planinskim trkačima na svetu, predstavljati i boriti se za svoju zemlju. Dao sam sve od sebe i sa ponosom prošao kroz cilj. Naravno da nije bilo lako, ali je bilo vredno truda, dodao je Krstić na društvenim mrežama.

Najbolji rezultat takođe u “vertikali” ostvarila je Slađana Zagorac koja je bila 11 u ženskoj konkurenciji što je najbolji rezultat Srbije ikad. Na Svetskom prvenstvu učestvovalo je 40 reprezentacija.

No vratimo se Paraćincu Dušanu Krstiću o kom smo pisali u više navrata. On je samo ove godine nastupio u nekoliko zahtevnih, teških trka i takmičenja poput Desetokilometarske trke u Monte Karlu, Kupa Evropskih šampiona, a pobedio je na trci “Divča Winter Trail”. Jedna od najzahtevnijih bila je trka izdržljivosti u poznatom italijanskom mestu Cortina d’Ampezzo dugoj 10 kilometara koja je održana jula ove godine.

Za reprezentaciju Srbije nastupa punih osam godina.

Podsećamo, Dušan Krstić je rođeni Paraćinac i već godinama živi i radi u Novom Sadu. Atletikom se bavi veoma dugo, a voli da trči u trkama izdržljivosti odnosno u ekstremnim uslovima. Dušan je nakon završene Gimnazije u Paraćinu diplomirao na Fakultetu teh. nauka u Novom Sadu. Trenutno na ovom fakultetu radi kao asistent.

FOTO: Dušan Krstić/facebook