Više od 150 starovremenskih vozila na ovogodišnjem 6. Oldtajmer skupu u Paraćinu (VIDEO)

Više od 150 starovremenskih vozila na ovogodišnjem 6. Oldtajmer skupu u Paraćinu (VIDEO)

Više od 150 starovremenskih automobila iz svih krajeva Srbije i zemalja u okruženju okupilo se prethodnog vikenda na 6. Oldtajmer skupu u Paraćinu. U centralnoj gradskoj ulici Kralja Petra I u Paraćinu okupio se veliki broj izlagača koji su došli kako bi se divili lepoti i izgledu automobila i motora koji već decenijama dižu prašinu na evropskim putevima. Svako od izlagača ponosni je vlasnik nekog oldtajmera koji je proizveden davnih dana te svaki od njih ima neke svoje specifičnosti.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizuje AMK „Pomoravlje“ čiji su članovi iz godine u godinu sve zadovoljniji posetom članova klubova kako iz Srbije tako i iz drugih država. Dejan Stević predsednik paraćinskog kluba kaže da se svake godine trude da poboljšaju program te iz tog razloga je i poseta vozila i njihovih vlasnika mnogobrojnija.

Organizatori iz AMK „Pomoravlje“ ovogodišnji Oldtajmer skup organizovali su uz pomoć i podršku sponzora, Zavičajnog muzeja i opštine Paraćin.

Ova manifestacija nije takmičarskog karaktera kaže Dejan Stević iz AMK Pomoravlje i dodaje da nisu želeli da diskriminišu ni jedno vozilo jer je svakom vlasiku svoj ljubimac poseban. Stević navodi da su specijalna priznanja dodeljena prijateljskim klubovima koji su ih posetili iz brojnih država u okruženju.