Proradio SFS Borac – staklarci “petardom” do pobede protiv OFK Sinđelića

Proradio SFS Borac – staklarci “petardom” do pobede protiv OFK Sinđelića

SFS Borac je ostvario prvu pobedu ove sezone i to na kakav način. Staklarci su brojali do 5 u nedeljnoj utakmici na stadionu kraj staklare protiv OFK Sinđelića.

Nišlije su u Paraćinu poražene sa čak 5:0 u 5. kolu Srpske lige Istok u fudbalu. Goleadu je u Paraćinu otvorio Luka Petrović u 28. minutu, a dva vezana gola postiže Marko Anđelković u 51. i 63. minutu. Tri minuta kasnije pogađa Nenad Simić koji i postavlja konačnih 5:0 još jednim golom u 73.

Staklarci su proradili u pravom momentu i protiv veoma nezgodnog protivnika posebno zbog toga što njihovi navijači čekaju pobedu već mesec dana. SFS Borac sada ima 5 bodova i nalazi se na 12. mestu tabele.

Podsećamo, paraćinsko Jedinstvo je u petak popodne poraženo od Jedinstva 1936 na Gradskom stadionu sa minimalnih 1:0. Zeleni ostaju na 7 bodova i na 8. mestu na tabeli. Morava 1918 iz Ćuprije najprijatnije je iznenađenje prvenstva i još uvek je bez poraza. Ćupričani su za vikend dočekali Radnički iz Svilajnca no meč je završen bez golova.

U ostalim mečevima ovog kola Budućnost – Dunav 0-1, Vlasina – Dinamo Jug 1:3, Radnički (P) – Timok 1919 1:0, Đerdap – GFK Jagodina 0:0 i Trstenik – OFK Brzi Brod 0:1. Na tabeli vodi kruševačko Jedinstvo sa 11 bodova, po 10 imaju Dunav i Dinamo, a po 9 Morava, Sinđelić i Radnički Pirot.

U narednom 6. kolu Srpske Lige Istok za nedelju dana Jedinstvo gostuje Brzom Brodu, a SFS Borac ekipi Budućnosti.