Školica sporta Spartanac organizuje takmičenje za svoje članove (VIDEO)

Školica sporta Spartanac organizuje takmičenje za svoje članove (VIDEO)

Snaga, pokretljivost, okretnost i brzina važne su veštine koje bi svako dete trebalo da razvija od najranijih dana. Sport kao ključni deo života treba postati navika svakog pojedinca a posebno dece, smatra trener i osnivač školice sporta Spartanac Stefan Dašić. Ova skola okuplja više desetina dece uzrasta od 3 do 10 godina. Kao jedan vid podrške i ohrabrivanja sportskog duha kod dece, Dašić je odlučio da organizuje sportsko takmičenje za članove svoje školice.

Fokus u radu Školice sporta je pravilan rast i razvoj dece koja se na treninzima upoznaju sa bazičnim sportovima sa akcentom na razvoj motorike i koordinacije. Stefan ističe da deca najbolje usvajaju ove veštine kroz igru i sport, a upravo je njegova škola parvo mesto za to. Za takmičenje koje im sledi mali spartanci se pripremaju na svakom treningu, a ovu sportsku ideju posebno je podržao veliki broj roditelja.

Školica sporta Spartanac počela je sa radom pre nešto više od godinu dana. Od samog početka Stefan ističe da je naišao na dobre kritike od strane roditelja ali i svojih kolega trenera koji su podržali njegovu ideju da za decu otvori školicu koja će ih uvesti u svet sporta. Plan je koncipiran tako da deca treniraju tri puta nedeljno po sat vremena, a treninzi se sastoje od raznovrsnih poligona i vežbi.

Oko 80 devojčica i dečaka čine školicu Spartanac, a njihov trener Stefan Dašić ponosno ističe da je napredak kod gotovo sve dece primetan. Poligonsko takmičenje za spartance biće održano na Grzi, na sportskom terenu hotela “Koliba” 15. Septembra od 10h.