Ministarstvo informisanja i telekomunikacija čestitalo deci polazak u školu i pozvalo na oprez na internetu

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija čestitalo deci polazak u školu i pozvalo na oprez na internetu

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija svim učenicima, njihovim nastavnicima i roditeljima, želi srećan i uspešan početak nove školske godine. Celokupan naš tim upućuje iskrene želje da ova školska godina protekne u sticanju znanja i veština, druženju i iskazivanju podrške i solidarnosti.

Takođe, dragi učenici, naš Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu poziva vas i ohrabruje da se, ukoliko vas neko uznemirava, vređa, ismeva, šalje neprimerene poruke, fotografije ili video snimke, preti vam ili vas ucenjuje, obratite na dobro poznati broj 19833. Pozivi su anonimni i besplatni, saopštili su iz ovog ministarstva.

Ministartvo je ovom prilikom pozvalo mlade da internet koriste kao pomoć u učenju, razmeni informacija, nadogradnji znanje i obrazovanja, a ne za ponožavanje, ismevanje i povređivanje drugih.

“Birajte pametno između čelindža koji vas oplemenjuju i ponašanja koja vas sputavaju, učestvujte u pozitivnim izazovima, poštujte nastavnike, stičite nova znanja i gradite prijateljstva koja traju”, samo su neke od poruka Ministarstva informisanja i telekomunikacija upućenih svim učenicima. U isto vreme poželeleli su đacima da im nova školska godina postane najbolja do sada.

FOTO: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/facebook