Kako je protekao prvi školski dan u OŠ „Branko Krsmanović“ u Sikirici (VIDEO)

Kako je protekao prvi školski dan u OŠ „Branko Krsmanović“ u Sikirici (VIDEO)

Igrom, muzikom, pesmom i osmesima dočekano je 2. septembra više desetina dece u Osnovnoj školi „Branko Krsmanović“ u Sikirici.  Učenici su sa svojim učiteljima i nastavnicima za sve prvake priredili priredbu koja je održana ispred školskog ulaza, a ove godine je formirano tri odeljenja đaka prvaka.

 

Početak školske godine nakon letnjeg raspusta i odmora mnogim učenicima izaziva sreću zato što su ponovu na okupu sa svojim drugarima i učiteljima, te su i priredbu za prvake sa velikom radošću pripremili. Prvi dan škole, kako kažu neki od učenika protekao je veoma lepo uz razmenjivanje priča sa letnjeg raspusta.

Osnovnu školu „Branko Krsmanović“ pohađaju učenici iz sedam okolnih sela i to iz Ratara, Gornjeg Vidova i Sikirice u Sikirici, škola u Busilovcu obuhvata učenike iz Krežbinca i Golubovca, a u drenovačku pohađaju samo učenici iz Drenovca u starijim razredima.

Svim školarcima tokom oktobra predstoje aktivnosti koje se tiču Dečije nedelje, te su i u školi u Sikirici već počeli sa pripremama, kaže direktor OŠ „Branko Krsmanović“ Predrag Jovanović.

Iz škole poručuju da se nadaju da će i narednih godina nastaviti u istom maniru što se tiče broja đaka, ali i uspeha na takmičenjima koji su svake godine mnogobrojni.