Nakon Jedinstva i SFS Borac poražen na gostovanju ovog vikenda

Nakon Jedinstva i SFS Borac poražen na gostovanju ovog vikenda

Paraćinski srpskoligaši najradije bi da zaborave ovaj vikend jer su oba kluba poražena u 4. kolu prvenstva. Zelenima je ti prvi poraz, a staklarci su još bez pobede ove sezone. Kolo je obeležila Morava 1918! Ekipa iz Ćuprije koju sa klupe vodi Paraćinac Dejan Popović je pobedila Dinamo u gostima.

SFS Borac je putovao blizu ali na teško gostovanje Radničkom u Svilajncu i poražen je sa minimalnih 1:0. Mogao je gost iz Paraćina i do boda da Sujić nije pogodio u 85. minutu za veliko slavlje domaćina. SFS Borac je 13. na tabeli sa svega dva boda.

Ekipa sa Gradskog stadiona poražena je od Dunava u Prahovu 2:1 u 4. kolu Srpske kige Istok još u subotu. U prvom delu igre nije bilo golova. U 50. minutu domaćina u vođstvo dovodi Denković ali Nemanja Conić već u 52. poravnava na 1:1. Konačan rezultat postavlja Mihajlo Puljecović u 74. minutu nakon prethodno promašenog penala. Jedinstvo ostaje na 7 bodova nakon 4 odigrana kola.

OFK Sinđelić je u subotu pobedio Bidićnost 3:0, Timok je sa svega 1:0 slavio protiv Vlasine i Jedinstvo 1936 – Trstenik 2:1. U nedelju je OFK Brazi Brod pobedio Đerdap 2:1, GFK Jagodina – Radnički (P) 1:1.

Najveće iznenađenje ovog vikenda je pobeda Morave iz Ćuprije koja je slavila protiv Dinama u gostima 3:2. Morava je do pobede stigla u 95. minutu golom Ilije Stojanovića. Još je zanimljivije je, da je preokret počeo u 90. golom Mateje Ristića.

Podsećamo trener Ćupričana je Paraćinac Dejan Popović koji je na ovom meču isključen u 115. minutu! Ovaj klub je trenutno 4. na tabeli sa 8 bodova. Lider je Timok sa 10, a po 9 imaju OFK Sinđelić i Jedisntvo 1936 (KŠ).

Narednog vikenda na programu je 5. kolo Srpske lige Istok. Jedinstvo će u subotu dočekati kruševačkog imenjaka, a staklarci će dan kasnije ugostiti OFK Sinđelić, a Morava iz Ćuprije će biti domaćin Radničkom iz Svilajnca.

 

FOTO: FK Morava 1918/facebook