Odličan start Jedinstva u Srpskoj ligi Istok – nastavljaju li zeleni u istom ritmu i za vikend

Odličan start Jedinstva u Srpskoj ligi Istok – nastavljaju li zeleni u istom ritmu i za vikend

Fudbaleri Jedinstva neporaženi su u prva tri kola Srpske lige Istok. Nalaze se na deobi prvog mesta na tabeli i u sjajnom raspoloženju dočekuju nove izazove. Obišli smo jedan od treninga zelenih kako bismo ih pitali kakva je atmosfera u ekipi.

Jedinstvo je na startu sezone dugo vodilo protiv Radničkog u Pirotu i pred sam kraj meča ostalo bez pobede. To su nadoknadili u naredna dva kada su slavili protiv Đerdapa na Gradskom stadionu, a onda i u Trsteniku za ukupno sedam bodova i deobu prvog mesta na tabeli sa Dinamom i Timokom. Trener ovog sastava Darko Miladinović kaže da je ključ uspeha od starta prvenstva kvalitetan i naporan rad.

Igrači slično razmišljaju, a Marko Dedijer i Nemanja Conić ističu zajedništvo kao jedan od ključnih razloga za uspeh prethodnih nedelja.

Jedinstvo je u dobroj meri promenilo sastav, jedna su od najmlađih ekipa u ligi sa tek nešto više od 20 godina proseka. U njemu je povratnik Marko Dedijer koji je ponikao u Paraćinu, igrao u mlađim selekcijama Crvene zvezde, a poslednju sezonu proveo je u kruševačkom trajalu. Između ostalih tu je i Nemanja Conić koji je u redove zelenih stigao iz tabora gradskog rivala SFS Borca.

I trener Darko Miladinović je iz redova SFS Borca pre oko godinu dana stigao na Gradski stadion gde je i počeo svoju fudbalsku karijeru. Nastavak prvenstva je za vikend. Jedinstvo ponovo gostuje. Njihov protivnik u subotu od 16.30 je Dunav iz Prahova. Ohrabreni sigurnom igrom i dominacijom nad Trstenikom pre nedelju dana, Miladinović kaže da u narednom meču diu na pobedu.

Raspoloženje je verovatno malo drugačije u komšiluku. SFS Borac nema pobedu u prva tri kola već dva remija sa liderom Dinamom i Jagodinom na startu prvenstva. Staklarci će kao i Jedinstvo gostovati, ali u nedelju Radničkom u Svilajncu.