Koliko je nagrađenih školaraca u Paraćinu i na koji način opština brine o odličnim učenicima (VIDEO)

Koliko je nagrađenih školaraca u Paraćinu i na koji način opština brine o odličnim učenicima (VIDEO)

Opština Paraćin je tokom prošle škosle godine mogla da se pohvali velikim brojem učenika koji su ostvarili zapažene reuzultate na Regionalnim takmičenjima. Učenici srednjih i osnovnih škola, kao i učenici muzičke škole Milenko Živković nagrađeni su tim povodom na svečanoj dodeli nagrada koja je bila organizovana 27. juna u paraćinskom Pozorištu. Dejan Nešić, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje prokomentarisao je broj nagrađenih učenika za proteklu 2023/2024. godinu.

Nagradama u vidu knjiga i pohvala kao i simboličnim novčanim sredstvima, opština Paraćin iskazala je zahvalnost svim talentovanim paraćincima koji tokom školske godine ostvaruju zapažene reuzltate. Nešić je najavio da i krajem septembra meseca, najuspešnije učenike očekuju simbolični pokloni.

Sledećeg ponedeljka, 2. septembra počinje nova školska godina, a poznat je i broj učenika koji su upisali prvi razred osnovne i srednje škole kao i broj predškolaca na teriroriji opštine Paraćin. 405 prvaka upisano je u ukupno osam osnovnih škola na teritoriji naše opštine, dok će 380 učenika, bivših osnovaca, krenuti u prvi razred srednje škole. Takođe pripremno školski program, takozvano predškoslko pohađaće 341 dete.