Paraćinac Boban Lazić postao skaut FK Trayal iz Kruševca
FOTO: FK Trayal/facebook

Paraćinac Boban Lazić postao skaut FK Trayal iz Kruševca

Poznato trenersko ime iz Paraćina Boban Lazić pridružio se porodici FK Trayal iz Kruševca. Naš sugrađanin je ovu informaciju potvrdio za RTV Kanal M rekavši da je dogovor postignut u utorak što su i preneli iz ovog kluba na društvenim mrežama.

Lazić će u Trayalu biti zadužen za dovođenje igrača za mlađe kategorije ali i za prvi tim. – Bobane dobrodošao u našu crno žutu porodicu, poručili su iz ovog kruševačkog kluba.

Trayal je prošlu sezonu oborio gotovo sve rekorde u Srpskoj ligi Istok u kojoj je zabeležio svih 30 pobeda i trenutno nastupa u drugom rangu srpskog fudbala – Prvoj ligi Srbije.

FOTO: FK Trayal/facebook

Svoje prve fudbalske korake počeo je 1983. godine u pionirima FK Jedinstvo iz Paraćina gde je igrao za sve selekcije i u svim selekcijama je bio kapiten ekipe. U prvi tim FK Jedinstvo ulazi 1987. godine a već naredne odlazi u FK Radnički iz Niša gde nastupa za omladince. Jednu polusezonu igra na dvojnu registraciju za FK Radnički i FK Jedinstvo u  periodu kada su “zeleni” igrali Međurepubličku ligu bivše Jugoslavije. Posle povratka sa odsluženja vojnog roka nastavlja da trenira sa prvim timom FK Radnički, ali igra i za pirotski Radnički na dvojnu registraciju. Nakon toga nastupa i za Moravu iz Ćuprije, OFK Niš, SFS Borac, FK Koca i FK Cement.

U mlađim kategorijama je igrao za reprezentaciju Srbije, i bio je pozivan na kampove reprezentacije Jugoslavije. Takođe je u mlađim kategorijama igrao Kvalitetnu ligu Srbije i KUP Jugoslavije.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi 2002. godine kada zajedno sa Draganom Sokolovićem osnovao ŠF Bubamara. 2007. godine sa grupom prijatelja osniva OFK Paraćin i SF “Bubamara – Lazić” koja 2010. dobija svoj sadašnji naziv ŠF “Vuk”. U trenerskoj karijeri radio je sa svim kategorijama od predpetlića do seniora. Vodio je pionire OFK Paraćin u Prvoj ligi Srbije, ali i seniore FK Jedinstvo u Srpskoj ligi Istok što su mu i dva najveća ranga u kojima je radio kao trener.