Raspisan javni poziv za dodelu nagrada i javnih priznanja
FOTO: Opština Paraćin/portal

Raspisan javni poziv za dodelu nagrada i javnih priznanja

Povodom 27. septembra, praznika opštine Paraćin, Odbor za nagrade i priznanja Skupštine opštine Paraćin, pozvao je preduzeća, ustanove, sindikalne organizacije, mesne zajednice, nevladine, humanitarne organizacije i druga pravna lica i građane opštine Paraćin da predlože kandidate, odnosno pravna lica i pojedince za dodelu nagrada i javnih priznanja opštine Paraćin.

Javni poziv se raspisuje za dodelu sledećih nagrada i javnih priznanja u 2024. godini:
• zvanje počasnog građanina opštine Paraćin
• plaketa opštine Paraćin (zlatna, srebrna i bronzana)
• diploma opštine Paraćin
• novčana nagrada
• zahvalnica
• pohvala

Nagrade i javna priznanja dodeljuju se: pravnim licima, nevladinim i humanitarnim organizacijama, udruženjima i pojedincima za postignute radne rezultate pojedinca, odnos prema građanima, ostvarene rezultate u poslovanju, ostvarene nagrade na republičkim takmičenjima, sajmovima i drugim manifestacijama, doprinos u razvoju međuljudskih odnosa, za značajna ostvarenja i rezultate rada u nauci, privredi, poljoprivredi, umetnosti, kulturi, zdravstvu, obrazovanju, sportu, socijalnoj i dečijoj zaštiti, lokalnoj samoupravi, očuvanju, poboljšanju i zaštiti životne sredine, kao i u svim drugim vidovima stvaralaštva u opštini.

Javno priznanje se može dodeliti izabranom, imenovanom i postavljenom licu u organima opštine i dok mu traje mandat.
Zvanje počasnog građanina opštine Paraćin dodeljuje se uz prethodnu saglasnost ministarstva nadležnog za poslove lokalne samouprave.

Odbor, nakon razmatranja prispelih predloga, dostavlja Predlog kandidata za dodelu nagrada i drugih javnih priznanja Skupštini opštine koja donosi Odluku o dodeli nagrada i javnih priznanja.

Predlozi za dodelu nagrada i javnih priznanja treba da budu sačinjeni u pisanoj formi, da sadrže osnovne podatke o kandidatu, obrazloženje rezultata za predloženog kandidata, naznaku podnosioca i potpis.

Predlozi sa naznakom «Predlog kandidata za dodelu nagrade povodom praznika opštine Paraćin», dostavljaju se na adresu: Odbor za nagrade i priznanja Skupštine opštine Paraćin, Tome Živanovića 10, 35250 Paraćin, poštom, preporučeno ili lično na šalter broj 8, u Jedinstvenom upravnom mestu Opštinske uprave, najkasnije do ponedeljka, 16. septembra 2023. godine do 15 i 30, kao i putem elektronske adrese sekretara Skupštine opštine: dragana_kostic@paracin.rs.