Počeo 3×3 basket turnir u MZ Gloždak, otkrivena ploča Dušanu Stojanoviću

Počeo 3×3 basket turnir u MZ Gloždak, otkrivena ploča Dušanu Stojanoviću

Dugo najavljivani 3×3 turnir u basketu počeo je večeras u MZ Gloždak u Paraćinu. Ovom prilikom je otkrivena ploča sa imenom i prezimenom legende KK Paraćin Dušana Stojanovića bivšeg košarkaša i predsednika ovog kluba.

Turnir je svečano otvorio predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, bivši igrač pomenutog kluba koji je u jednom periodu obavljao i funkciju predsednika.

Ovo je bilo glavno mesto okupljanja mladih, ja sam ovde bio bukvalno svakog dana. Drago mi je što je moj sin ovde kao i svi mladi na ovom terenu. Uradili smo veliku stvar sa sređivanjem terena i igrališta za decu. Nadam se da će u narednom periodu ovo igralište biti puno i da ćemo i na dalje održavati ovaj turnir. Ovo veče i jeste posvećeno Dušanu Stojanoviću, zato smo mi pokrenuli inicijativu da ovaj teren dobije naziv po njemu zato što je on najzaslužnini za njega, rekao je predsesnik opštine Paraćin Vladimir Milićević ovom prilikom.

Turnir inače ima limitiran broj učesnika pa na spisku prijavljenih ekipa imamo njih 12 iz brojnih srpskih gradova poput Jagodine, Ćuprije, Kruševca, Kragujevca, Niša, Aleksinca i naravno Paraćina. Naš grad predstavljaju tri ekipe M, Puleni i Gen X/Z.

3×3 turnir će trajati dva dana, a u nedelju je na programu eliminaciona faza i biće igrana na dva dobijena meča, rekla je ranije ove nedelje predsednica KK Paraćin Dragana Janićijević. Ovaj teren je pre nekoliko nedelja u potpunosti renoviran što je i bila želja Duleta Stojanovića.

Ekipe nisu plaćale kotizaciju pa je učešće na 3×3 turniru potpuno besplatno. Poznato je i to da će pobedničkom timu pripasti nagrada od 80 hiljada dinara, drugoplasiranom 30, a trećeplasiranoj ekipi 20.000.

Finale bi u nedelju trebalo da počne oko 22.30. O pobedniku i atmosferi na najpopularnijem košarkaškom terenu u gradu u ponedeljak od 16.30 u našim Pričama dana.

Turnir organizuju KK Paraćin, Sportski savez opštine Paraćin uz podršku opštine i uz pomoć Regionalnog košarkaškog saveza.