NURDOR – Zlatni septembar i u Paraćinu

NURDOR – Zlatni septembar i u Paraćinu

Septembar je mesec podrške deci oboleloj od raka i NURDOR ga svake godine obeležava u gradovima širom Srbije. Građani Paraćina će narednog meseca biti u prilici da daju vetar u leđa deci oboleloj od maligniteta i njihovim roditeljima u ovoj jako teškoj brobi.

Cilj kampanje NURDOR-a je podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima dece i mladih kao i poziv na podršku, kaže jedan od roditelja volontera.

Organizator ove manifestacije je NURDOR, a u Paraćinu se kampanja sprovodi na inicijativu roditelja dece koja su prošla kroz najteže trenutke u životu. Veliki broj volontera se poslednjih dana samoinicijativno javio da učestvuje u ovoj manifestaciji.

NURDOR je nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka. Osnovano je 2003. godine u Beogradu. Svakom detetu obolelom od raka mora biti dostupno najbolje moguće lečenje i nega, kao i psiho-socijalna podrška celoj porodici kako bi što lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje, jedna je od poruke ove organizacije kojom se ohrabruju pojedinci i pravna lica da se priključe ovoj humanoj akciji.