Ćuprija domaćin regionalnog takmičenja “Seoske sportske igre”

Ćuprija domaćin regionalnog takmičenja “Seoske sportske igre”

Obaranje ruku, nadvlačenje štapa i konopca i fudbal bile su samo neke od deset disciplina u kojima su se takmčile četiri ekipe u okviru Seoskih sportskih igara. Ovo takmičenje organizuje Sporski Savez Srbije, a na ćuprijskom stadionu proteklog vikenda okupilo se više desetina takmičara iz Paraćina, Kragujevca, Mijatovca i Kruševca.

Ćuprija je ove godine prvi put bila domaćin ovog sportskog događaja, na kojoj je ekipa iz Kruševca osvojila zbirno najviše bodova u svim dispciplinama i plasirala se u dalji krug takmičenja.

Seoske sportske igre se već šest godina u nazad uspešno održavaju, tačnije Sportski Savez Srbije ovim putem promoviše zdrav život i sportski duh,a kako su godine prolazile poraslo je i interesovanje za učešće mnogobrojnih opština. Marina Jovičić u ime Sportskg Saveza naglašava da ovo takmičenje uspešno okuplja i mlađe i starije sportiste rekreativce čiji je cilj druženje, ali i glavna nagrada koja očekuje najbolju ekipu.

Na ovom takmičenju pojavila se i paraćinska ekipa, tačnije članovi ekipe iz Donjeg Vidova sa čak 20 članova. Oni su izborili najbolji plasman na Opštinskom takmičenju, pa ih je to kvalifikovalo da predstavljaju paraćinsku opštinu proteklog vikenda u Ćupriji. Kapiten ekipe Miloš Aleksić prokomentarisao je pripremljenost svoje ekipe i šta su bila njegova očekivanja.

Ekipa Kaonik iz Kruševca bila je najbolja u Ćupriji i plasirala se na Republičko takmičenje koje će biti održano u Čačku nakon čega će biti poznato ime ekipe koja je svom selu obezbedila novi sportski teren. Ekipa Donjeg Vidova iz Paraćina završila je takmičenje kao četvoroplasirana.