Jedinstvo pobedilo Đerdap, SFS Borac poražen od Timoka

Jedinstvo pobedilo Đerdap, SFS Borac poražen od Timoka

Fudbaleri SFS Borca još uvek su bez pobede nakon dva kola u Srpskoj ligi Istok, a Jedinstvo je slavilo na Gradskom stadionu u Paraćinu. Ovo je epilog paraćinskih srpskoligaša nakon subotnjih utakmica.

Zeleni su u Paraćinu poveli golom Nemanje Krkića u 37. minutu, a na 1:1 je izjednačio Đokić u 54. sa bele tačke. Pobedu ekipi trenera Darka Miladinoća doneo je Aleksandar Stojanov u 64. minutu.

Sa druge strane SFS Borac nakon remija sa Jagodinim na startu prvenstva, u 2. kolu je poražen od Timoka u gostima 2:1. Jedini gol za staklarce postigao je Zlatković odmah nakon što je promašio penal u 52. minutu.

Hrabra Morava 1918 iz Ćuprije je nakon najubedljivije pobede u 1. kolu ovoga puta remizirala sa Jagodinom u pomoravskom derbiju 1:1. Jedinstvo 1936 je u Kruševcu odigralo utakmicu bez golova sa Radničkim iz Pirota, a Dunav je sa 4:0 pobedio Trstenik.

FOTO: RTV Pomoravlje/facebook

Danas su na programu mečevi OFK Brzi Brod – Vlasina, Dinamo Jug – Budućnost i Radnički (S) – OFK Sinđelić.

Na tabeli nakon nekompletnog 2. kola vodi Timok sa maksimalnih 6 bodova, a drugo mesto dele Morava, Dunav i paraćinsko Jedinstvo sa po 4.

U narednom 3. kolu zeleni gostuju Trsteniku, a priliku za prvu pobedu u sezoni staklarci će imati u duelu sa Dinamom iz Vranja na stadionu kraj staklare. Morava u Ćupriji koju sa klupe prevodi Paraćinac Dejan Popović dočekaće prvoplasirani Timok iz Zaječara.