Sportski savez Paraćin zove decu na igrališta – počelo Sportsko leto

Sportski savez Paraćin zove decu na igrališta – počelo Sportsko leto

Tradicionalna manifestacija koja okuplja mlade paraćince i osnažuje sportski duh, počela je u subotu 3. avgusta. Sportsko leto će se ove godine odvijati tokom avgusta meseca na nekoliko lokacija u gradu i okupiće decu svih uzrasta. Ovaj sportski događaj otpočelo je revijalnim utakmicama u fudbalu 3×3 na mini pič terenu kod SRC 7.juli.

Po navedenom programu Sportskog saveza opštine Paraćin, svake večeri od 20h igraće se utakmice i biće organizovani poligoni za najmlađe. Sekretar Sportskog Saveza, Bojan Stojčić prokomentarisao je da je već prvih dana ova manifestacija privukla veliki broj roditelja i dece.

U odnosu na Sportska leta prošlih godina, ovogodišnja organizacija malo je komplikovanija, međutim Sportski savez obezbedio je dovoljan broj stručnih saradnika, tačnije sportskih trenera, nastavnika fizičkog vaspitanja i sudija koji su zaduženi za kontrolu svih sportaskih dešavanja na svim lokacijama.

Sportsko leto 2024. trajaće do 31. avgusta. Na terenima Mesne zajednice Gloždak igraće se košarka, na mini pič terenu pored Sportsko rekreativnog centra „7. juli“ biće organizovane fudbalske utakmice, u sali Mašinsko-elektrotehničke škole organizovani su odbojka i stoni tenis, dok će na platou ispred spomenika Branku Krsmanoviću biti organizovani sportski poligodi za decu.