Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga obeležilo 20 godina postojanja

Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga obeležilo 20 godina postojanja

Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga u ponedeljak je obeležilo 20 godina od osnivanja. Jubilej su proslavili u svečanoj sali “Mihajlović” kod Štofare, a ovom prilikom prisutni su se prisetili najznačajnijih momenata članova udruženja u protekle dve decenije i zahvalili se mnogima za podršku koju su dobijali u proteklom periodu.

Pozivu su se odazvale brojne zvanice poput gostiju iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i gosti iz Kraljeva i Smedereva.

Predsednik Saveza distrofičara Srbije Dušan Trojanović istakao je ovom prilikom da ovo udruženje okuplja 21 gradsku, opštinsku i regionalnu organizaciju širom Srbije, a jedna od njih je upravo i Udruženjedistrofičara Pomoravskog okruga.

Početkom godine u Paraćinu su članovi ovog udruženja sproveli akciju “Ko hoće da menjamo mesto?” koja je trajala par nedelja i tom prilikom su obilazili grad i ostavljali flajere na automobile koji su parkirani na mesta za osobe sa invaliditetom, a nemaju pravo na to.

Udruženjedistrofičara Pomoravskog okruga danas čini oko 50 članova, a njihov cilj je da pruže podršku i osnaže osobe sa distrofijom, podignu svest među sugrađanima o izazovima sa kojima se suočavaju i da zajedničkim snagama stvore bolje uslove za život.