„Trka za srećnije detinjstvo“ u OŠ „Momčilo Popović Ozren“

„Trka za srećnije detinjstvo“ u OŠ „Momčilo Popović Ozren“

„Trkom za srećnije detinjstvo“ u OŠ „Momčilo Popović Ozren“ obeležen je poslednji dan Dečije nedelje. Više od 500 dečaka i devojčica od prvog do četvrtog razreda učestvovalo je na ovoj trci čiji je cilj promocija zdravih navika i sporta. Mališani su se takmičili po razredima u dve kategorije – dečaci i devojčice. Prema očekivanjima svako od njih uspešno je stigao do cilja sa odličnim utiscima.

Ovu tradicionalnu trku već godinama unazad organizuje paraćinski Crveni krst u saradnji sa OŠ„Momčilo Popović Ozren“, a svake godine je broj dece sve veći. Miroslav Mitrović iz ove humanitrne organizacije kaže da je veoma bitno da se deci kroz igru predstavljaju zdravi stilovi života i dodaje da oni to svojim svakodnevnim radom primenjuju.

Ova paraćinska osnovna škola poznata je kao veliki pristalica sportskih i rekreativnih aktivnosti koje sprovode sa decom kaže Nataša Stefanović jedan od nastavnika razredne nastave u ovoj školi. Ona dodaje da su tokom čitave sedmice sprovodili niz aktivnosti, ali da se deca iz godine u godinu najviše raduju ovoj.

Mališani su za svako od osvojena prva tri mesta dobili medalje i majce te je i radost i inspiracija za učešćem i naredne godine još veća.Još jedna aktivnost koja je realizovana za predškolce ove škole je maskenbal na kome osim njih učestvuuju sva deca iz seoskih i gradskih grupa.