Radionicama za decu u centru Paraćina obeležena Evropska nedelja mobilnosti

Radionicama za decu u centru Paraćina obeležena Evropska nedelja mobilnosti

Likovnom radionicom, trkom biciklama, krosom na sto metara i raznim drugim aktivnostima u kojima su učestvovali paraćinski predškolci i osnovci obeležen je Evropski dan mobilnisti. Ova aktivnost sprovedena u zatvorenoj ulici Kralja Petra I okupila je veliki broj dečaka i devojčica koji su sa velikom radošću prevazilazili sportske poligone. Većina mališana je uživala u ovoj aktivnosti te su nam ispričali šta su sve zanimljivo radili danas.

Evropski dan mobilnosti obeležava se svake godine od 16. do 22. septembra, a ove godine u Paraćinu u saradnji sa Domom obladine. U aktivnostima učestvuju deca predškolskih grupa sva četiri vrtića PU „Bambi“ i osnovnih škola „Momčilo Popović Ozren“,  „Radoje Domanović“, „Stevan Jakovljević“ i „Đura Jakšić“. Jelena Jokić, v. d. direktorka Doma omladine kaže da ove godine učesvuje više od 200 mališana, a da su kao i svake godine do sad za njih pripremili mnogo zanimljivosti.

Cilj dana bez saobraćaja obeleženog u okviruEvropskog dana mobilnosti je promocija zdravog načina života, kaže Jokićeva i dodaje da je veoma važno da ovakav dan dobije na značaju u vremenu sa sve manje zdravog života.

Kako bi radionice i aktivnosti bile sprovedene, centralna gradska ulica je danas od 8 do 13 časova bila zatvorena za saobraćaj.