Kao i prethodnih godina, veliki broj ljubitelja crevaca okupio se u gradu na Moravi na tradicionalnoj gurmanskoj manifestaciji Crevarijada. Oko pedesetak ekipa takmičilo se u tome ko će da pripremi ovaj specijalitet na što ukusniji način, ali i ko će imati najoriginalniji naziv i štand. Na ovakvim događajima najćešća pitanja za roštiljdžije su koji je najbolji način pripreme kao i to kakav je provod na Crevarijadi.
Bilo je i onih koji su pored crevaca na žaru, pripremali i nešto na ražnju.
Stojan Đorđević glumac i jedan od četvoro članova žirija, kaže da je prvi put u Ćupriji, a da je za Crevarijadu čuo par dana pre dolaska. Za sebe kaže da je veliki gurman i da obožava da jede crevca, pa mu je i veoma drago što je deo ovog događaja i dodaje da je atmosfera bila odlična.
Iako je zbog olujnog vetra i pljuska otkazan nastup estradnih umetnika Aleksandre Mladenović i Ljubomira Perućice, vremenski uslovi nikada nisu bili prepreka, a upornost i tradicija je ono što Crevarijadu održava ovoliko godina, rekla je Jelena Petrović direktorka Turističke organizacije Ćuprija.
Na ovogodišnjoj Crevarijadi bilo je i onih koji su upotpunili ovaj događaj prodajom proizvoda iz domaće radinosti, slatkiša i suvenira pa su se tako mogli videli štandovi sa pčelinjim proizvodima, mesnim i mlečnim prerađevinama.