Prva samostalna izložba Vasilije Šćepanović „Moja igra“

Prva samostalna izložba Vasilije Šćepanović „Moja igra“

OsmogodišnjaVasilija Ščepanović iz Paraćina autorka je izložbe „Moja igra“, a postavku u Narodnoj biblioteci „dr Vićentije Rakić“ čini preko 50 likovnih radova.Široka interesovanja od klavira do plesa, odličan uspeh u školi su nešto što se kod ove devojčice podrazumeva, ali crtanje i slikanje su ljubav, za koju kako kaže uvek ima vremena.

Interesovanje Paraćinaca za prvu samostalnu izložbu ove devojčice bilo je veliko, a hol Narodne biblioteke je bio mali da primi sve posetioce među kojima su bili već afirmisani likovni umetnici. One koje smo tamo zatekli pitali smo ih kako im se dopadaju Vajini radovi, kako je od milošte zovu njeni rođaci i drugovi iz škole.

Sa nepune tri godine Vasilijini crteži su bili toliko „stvarni“da je kod mnogih koji su videli njena dela budilo nevericu da je baš ona autor ovih radova. Njene igračke su od prvog dana bile bojice i olovke, a talenat za crtanje nasledila je od svog oca Marka poznatog akademskog vajara.

Već sa šest godina Vasilija je nagrađena prvom diplomom na likovnom konkursu. Pored porodice, veliku podršku u onome što radi ima od svojih drugara, učiteljice i profesora.

Izložba „Moja igra“ za sve posetioce biće otvorena narednih mesec dana. Pored mnogobrojnih poklona koje je dobila, direktorka Narodne biblioteke „dr Vićentije Rakić“ Leposava Ivanković uručila je Vasiliji Šćepanović knjigu kao podstrek za njeno dalje stvaralaštvo.