10. Međunarodna izložba pasa svih rasa u Paraćinu

10. Međunarodna izložba pasa svih rasa u Paraćinu

Više stotina pasa, njihovih vlasnika sa porodicama i brojni posetioci okupirali su Parkić halić u Paraćinu gde je održana 10. Međunarodna izložba pasa svih rasa. Organizatori su odlučili da izložbu sa Grze gde je organizovana prethodnih godina, premeste u park u neposrednoj blizini Hale sportova.

Kinološko udruženje Paraćin je organizator jubilarne 10. Međunarodne izložbe, čije je otvaranje nakon kratkog uvoda i predstavljanja sudija, obeležilo puštanje golubova pismonoša.

Osim domaćih predstavnika na izložbu su pristigli i gosti iz okolnih zemalja koji odmor tradicionalno provode obilazeći izložbe pasa u regionu. Na ovogodišnjoj izložbi bilo je postavljeno pet ringova, a pse je ocenjivalo isto toliko sudija.

Osim dobrog provoda i dodeljivanja ocena ljubimcima, izložbe pasa su odličan vid rekreacije i prilika za predstavljanje odgajivačnica, upoznavanje sa vlasnicima pasa i pronalaženje odgovora – kog je psa odabrati za kuću odnosno dvorište, stan, za decu ili ili čuvara. Upoznali smo odgajivače Malinoa, Engleskog buldoga, Doge argentino i Cane corso.

Ovo je bila prilika i za prodavce opreme da zarade koji dinar jer je na specijalizovanim štandovima bilo moguće kupiti povoce, ogrlice, korpe kao i posude za hranu i vodu. Najboljim psima po kategorijama organizator je obezbedio diplome i pehare.