10. godišnjica KUD-a „Moravac” iz Gornjeg Vidova

10. godišnjica KUD-a „Moravac” iz Gornjeg Vidova

U prepunoj sali seoskog Doma kulture članovi Kulturno-umetničkog društva „Moravac” iz Gornjeg Vidova proslavili su jubilej – deset godina od osnivanja. Ovom prilikom za sve prisutne, oni su odigrali narodna kola uz igre iz raznih krajeva Srbije.

Povodom obeležavanja desetogodišnjice, domaćini su ugostili nekoliko folklornih društava. Publici su se predstavili i neki od članova KUD-a„Abrašević” iz Vrnjačke Banje, koji su na sceni izveli koreografije uz igre iz Leskovca i Vladičinog Hana.

„Moravski vez” iz Donjeg Vidova takođe je bio gost na ovom jubileju. Ovo mlado društvo je u svom selu nedavno organizovalo veče folklora, na kome je prisustvovao veliki broj meštana i gostiju iz okoline.

Proslavu su upotpunili i članovi društva „Jovan Kursula” iz Varvarina. Ovo udruženje postoji od 2001. godine, izvode oko desetak igara, a ovom prilikom predsatvili su se sa dve.

Iz KUD-a „Moravac” su poručili da trenutno rade na pripremi novih koreografija, te će se u narednoj godini predstaviti, kako oni kažu, u malo dugačijem i potpuno novom svetlu.