Zvuci harmonike ubijaju tišinu zabrane kretanja u Paraćinu

Zvuci harmonike ubijaju tišinu zabrane kretanja u Paraćinu

Trinaestogodišnji Viktor Pavlović iz „Kule“ već nedeljama oduševljava stanovnike centra grada. Na ovaj način mami komšije svoje i okolnih zgrada da izađu na terase i bori se protiv tišine koja vlada u kasnim popodnevnim satima. Kaže kako nailazi na njihovu veliku podršku.

Svakog dana tačno u 17 časova kada počinje zabrana kretanja ovaj dečak svira dela poznatih svetkih kompozitora kao i izvorne srpke pesme. Neretko bude nagarđen aplauzima a na zahtev komšija ponovi neku od numera i odsvira himnu Srbije.

Viktor već 6 godina pohađa OMŠ „Milenko Živković“ u klasi profesorke Tanje Pašić. Iako zbog vanrednog stanja ne ide u školu to ga ne sprečava da zahvaljujući savremenom načinu komuniciranja i uz pomoć svoje mentorke vežba svaki dan.

Ovaj odličan učenik 7. Razreda OŠ „Stevan Jakovljević“ ima veoma malo slobodnog vremena jer uz časove harmonike već tri godine usavšava engleski jezik. Viktora su naši sugrađani mogli da vide i čuju kako svira u pozorištu i tokom verskih praznika u blizini crkve Sveta Trojica u Paraćinu. Kaže kako će nastaviti da uveseljava svoje komšije sve dok se ne završi vanredno stanje.