Znaju li Paraćinci kako će izgledati novi mostovi u Paraćinu

Znaju li Paraćinci kako će izgledati novi mostovi u Paraćinu

Radove na izgradnji dva drumska mosta prvo je najavio Saša Ružić član paraćinskog Opštinskog veća. Kanal M je krajem juna objavio fotografije izleda mostova u blizi EPS-a kao i onaj u centru grada. Nakon nepunih mesec dana rešili smo da pitamo naše sugrađane da li su videli idejna rešenja za izgled ovih mostova i pitali ih da im se dopadaju.

U okviru projekta „Izgradnja sistema za odbranu od poplava“, predsednik opštine Vladimir Milićević i predstavnik akcionarskog društva „Putevi Užice“ Vladan Stamenić potpisali su ugovor u sklopu koga će biti izgrađeno ukupno sedam mostova u Paraćinu. Vrednost ove investicije je nešto više od 10 miliona evra, od čega je 6 izvdvojila Švajcarska, a 4 austrijska Vlada. Početak radova očekuje se u prvoj polovini avgusta i rok za završetak je po 6 meseci za oba mosta.

Član Opštinskog veća Saša Ružić je prethodnih meseci bio odgovorno lice zaduženo za pregovore sa investitorima. On kaže da je veoma zahvalan Vladi Švajcarske jer je donatorskim sredstvima obezbedila da u buduće naša opština bude  mnogo bezbednija od poplava.

Prvi most koji će biti izgrađen u ulici Bore Petrovića je trenutno u najlošijem stanju, a potom slede radovi na izgradnji mosta i u ulici Kralja Petra. Vrednost ove investicije je nešto više od 10 miliona evra, od čega je 6 izvdvojila Švajcarska, a 4 austrijska Vlada.