„Zelena ulica“ u centru Paraćina u okviru projekta Udruženja EKOS „Manifestacija ZOV 2022“

„Zelena ulica“ u centru Paraćina u okviru projekta Udruženja EKOS „Manifestacija ZOV 2022“

Učenici svih paraćinskih srednjih škola pojavili su se danas u centru Paraćina gde su predstavili neke od najboljih radova koje su realizovali kroz svoj nastavni program tokom školovanja.

Svi oni u centralnoj gradskoj ulici nisu slučajno već kao partneri u okviru realizacije projekta „Manifestacija ZOV 2022“ koji sprovodi Udruženje građana EKOS iz Paraćina. Cilj ovog projekta je unapređenje i zaštita životne sredine, a učenici i njihovi profesori su se trudili da njihovi radovi budu u skladu sa temom.

Predstavnica Udruženja građana EKOS Anđelka Milanović je okupljanje srednjoškolaca i predstavljanje njihovih radova nazvala mini Eko festival.

Ona kaže kako se u EKOS-u trude da iza sebe ostave neki trag i da projekti koje sprovode budu održivi. Zato su pokrenuli inicijativu za osnivanje Generacijskog parka u kojoj bi maturanti svih škola u Paraćinu na kraju školske godine posadili po jedno drvo koje simbolizuje jednu generaciju.

Program manifestacije „ZOV – Zelena otvorena vrata 2022“ čine tribina „Ugroženost biodiverziteta kao posledica klimatskih proemna“, panel diskusija „Generacijski park“, „Eko reportaža“ koju realizuju učenici srednjih i osnovnih škola, izložba fotografija „Klimatske promene“ i Eko festival „Zelena ulica“.