Završni praktični maturski ispit učenika MEŠ-a

Završni praktični maturski ispit učenika MEŠ-a

Ako budete imali problema sa električnom instalacijom, centralnim grejanjem, automobilom, računarom ili bojlerom, najverovatnije ćete pomoć dobiti od učenika Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu. Osposobljavanje i popravka ovih i mnogih drugih instalacija i tehničkih uređaja je ono što su tokom školovanja savladali, a što su na maturskom ispitu i dokazali. Učenici obrazovnog profila elektrotehničar energetike polagali su drugi deo završnog praktičnog ispita i tom prilikom nam objasnili šta je bio njihov zadatak.

Završni maturski ispit bio je nešto drugačiji u odnosu na onaj koji su radile prethodne generacije, jer su ovogodišnji maturanti školu pohađali po izmenjenim nastavnim planovima i programima.

Ove godine je 117 maturanata polagalo završne ispite. Direktorka Mašinsko-elektrotehničke škole Slađana Bogdanović nada se da će ih svake sledeće godine biti sve više. Zato će za narednu školsku godinu srednjoškolci moći da biraju između 5 odeljenja u okviru ove škole. To su 3 obrazovna profila četvrtog stepena stručnosti, elektrotehničar računara, multimadija i energetike, kao i dva odeljenja trećeg stepena, automehaničar i mehaničar grejne i rashladne tehnike.

Radna atmosfera u Mašinsko-elektrotehničkoj školi u Paraćinu dovoljan je pokazatelj da učenici iz nje izlaze osposobljeni za posao. Bilo da se radi o informacionim tehnologijama ili o nekom zanatu, iz škole poručuju da će u njoj svako naći nešto što ga zanima.