Završne pripreme KUD-a “Spasovdanski vez” za izložbu fotografija

Završne pripreme KUD-a “Spasovdanski vez” za izložbu fotografija

U toku su završne pripreme za izložbu fotografija Kulturno umetničkog društva „Spasovdanski vez“ nastalih u saradnji sa fotografom Ivanom Radosavljevićem Šumetom iz Drenovca. Ova nesvakidašnja izložba sadžaće dvadeset pet fotografija sa temom kulturnog nasleđa, porodice i srpskih običaja. Posetioci će biti u prilici da na jedan malo drugačiji način dožive muku seljaka, ozarenost novovenčanih, lepotu vere, plač majke, snagu pravoslavlja i duh ratova.

Modeli koji će se naći u ovoj zanimljivoj postavci su članovi omladinskog ansambla spasovdanaca. Oni će na svakoj od fotografija posetiocima kroz originalnu scenografiju predstaviti duh Srbije na jedan autentičan način, kaže Aleksandar Mihajlović, predsednik KUD – a  „Spasovdanski vez“.

Da bi upotpunili doživljajsvakog od posetilaca tokom cele postavke svaka od fotografija imaće dodatne elemente koji je opisuju i prate temu. Mihajlović kaže je izložba osmišljena tako da ima svoju početnu tačku i putanju. Imajući u vidu da ona ima neku dozu ozbiljnosti na bini će je pratiti malo dramatičnija igra u izvedbi članova omladinskog ansambla.

Dugogodišnji predsednik KUD – a  „Spasovdanski vez“ i jedan o autora izložbe Aleksandar Mihajlović kaže da je ova postavka deo projekta koji je podržala opština Paraćin kroz konkurs za sufinansiranje projekata u kulturi. Dodaje kako bi mu bilo drago da što više ljudi dođe i pogleda Srbiju iz jednog drugog ugla.

Spasovdancigotovo uvek iznenade ljubitelje folklora na svakom narednom nastupu pa nema sumnje da i sada spremaju nešto spektakularno. Premijerno otvaranje izložbe biće17. decembra od 19 časova u sali Doma kulture u Drenovcu, a posetioci će moći da uz čaj, kuvano vino i kafu provedu prijatno veče upoznajući Srbiju na jedan nesvakidašnji način.