Zašto je Tehnološka škola u Paraćinu dobar izbor za male maturante

Zašto je Tehnološka škola u Paraćinu dobar izbor za male maturante

Nakon završetka osnovne škole i polaganja male mature, većina đaka bude u dilemi koju srednju školu upisati. Osim Gimnazije, u Paraćinu ima nekoliko srednjih stručnih škola, a jedna od njih je i Tehnološka, koja naredne školske godine svojim budućim učenicima nudi četiri obrazovna profila.

Nenad Milosavljević, direktor Tehnološke škole, istakao je ovom prilikom da je izuzetno ponosan na uspeh svojih đaka i dodao da je ove školske godine čak njih 50 nastavilo dalje obrazovanje u nekoj višoj obrazovnoj ustanovi.

Svake godine veliki broj učenika ove škole učestvuje na takmičenjima, iz različitih predmeta. Mnogi od njih stigli su i do republičkog nivoa, pa čak ostvarili i plasman na neko od prva tri mesta.

Anja i Ivona, učenice trećeg razreda ove škole, nisu imale dilemu prilikom upisa, a tek svršenim osnovcima poručuju zašto bi Tehnološka škola bila odličan izbor.

U narednoj školskoj godini u planu je renoviranje kompletne fasade, kao i završetak radova u ženskom toaletu na poslednjem spratu. Što se tiče samog obrazovanja, u planu je i saradnja sa kompanijama kako bi ponovo pokrenuli dualno obrazovanje u Tehnološkoj školi, zaključio je direktor.