Vidovdanski vašar u Paraćinu

Vidovdanski vašar u Paraćinu

Vidovdanski vašar okupio je veliki broj prodavaca i kupaca. Većina izlagača je iz Paraćina, ali ih ima i iz Gornjeg Milanovca, Aleksinca, Leskovca i Niša. Najveće interesovanje Paraćinaca na prvom ovogodišnjem vašaru bilo je za šećernom vunom, lušama, liciderskim srcima i drugom robom koja se uglavnom može pazariti samo na ovakvim događajima.

Garderoba, kupaći kostimi, posteljina, zavese i igračke samo se deo aortimana koji se mogao pazariti na Vidovdanskom vašaru. Prvi ovogodišnji vašar okupio je veliki broj prodavaca i kupaca. Većina izlagača je iz Paraćina, ali ih ima i iz ostalih krajeva Srbije

Visoka dnevna temperatura nije smetala Paraćincima da strpljivo obilaze vašarske tezge i razgledaju izloženu robu. Kako kažu cene nisu visoke, a ponuda je velika. Ipak veći je broj onih koji su pazarili najosnovnije što im je potrebno i robu koju obično pronalaze samo na vašarima poput luša, liciderskih srca i pečenih jabuka.

Većina prodavaca saglasna je da je ovaj vidovdanski vašar bio dosta posećen.

Prvi ovogodišnji, đurđevdanski vašar u Paraćinu, zbog epidemije korona virusa nije bio održan, tako da je vidovdanski bio prva prilika da Paraćinci pazare robu karakterističnu za ovakve događaje. Oni koji nisu bili u prilici da posete ovaj, novu priliku imaće 2. avgusta na praznik Sveti Ilija kada će u Paraćinu biti održan naredni vašar.