Veliko interesovanje Paraćinaca za vaučere za odmor u Srbiji

Veliko interesovanje Paraćinaca za vaučere za odmor u Srbiji

Građani Srbije i ove godine moći će da se prijave za vaučere za  odmor u Srbiji, koje je država obezbedila radi podsticanja i unapređenja razvoja domaćeg turizma, za šta je iz budžeta izdvojeno 500 miliona dinara. Za nepunih nedelju dana do 10. januara ove godine u paraćinskoj Pošti podeljeno je više od 600 vaučera. U 2021. godini 1.180 Paraćinaca je iskoristilo ovu mogućnost. Zato smo naše sugrađane pitali da li su već aplicirali za vaučere

Vaučeri u vrednosti od po 5.000 dinara, mogu se koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022. Oni predstavljaju popust isključivo na uslugu smeštaja i ne mogu se koristiti za umanjenje troškova ishrane, pića, zdravstvenih i drugih usluga. Većina naših sugrađana koji su se prijavili, svoj vaučer će iskoristiti za odlazak u neku od banja.

.Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošte, pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima. Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćnoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini. Mesta za koja se najviše traže vaučeri su Vrnjačka, Prolom i Sokobanja, a kada je reč o planinama najtraženije su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare i Tara.