Veliki godišnji koncert KUD-a „Spasovdanski vez“ u Drenovcu

Veliki godišnji koncert KUD-a „Spasovdanski vez“ u Drenovcu

Jedanaesta umetnička sezona Kulturno – umetničkog društva „Spasovdanski vez“ zaokružena je na jedan veoma lep način. Naime, Spasovdanci su proteklog vikenda održali veliki godišnji koncert „Bedem“ koji je, sudeći po mnogobrojnom publikom iz Srbije i okolnih zemalja bio pun pogodak za otvaranje letnje sezone. Šest koreografija iz različitih krajeva Srbije uz pratnju vokalnog soliste Branke Zečević definitivno su Drenovčanima obeležili mesec jun.

Čvrstim nogama na zemlji sa ciljem da odbrane kulturu koja godinama unazad jenjava Spasovdanci su Bedemom svim prisutnim ljubiteljima igre i pesme priredili dva sata bogatog programa tokom koga su se naizmenično smenjivale tačke folklora i tradicionalne pesme. Vokalni solista Branka Zečević je veoma doprinela atmosferi, a s obzirom na to da je u Drenovac pristigla dan ranije imala je priliku da se upozna sa rukovodstvom KUD-a „Spasovdanski vez“ o kojima je imala da kaže samo reči hvale.

 

Branka Zečević osim što se godinama bavi folklorom i pevanjem završila je i studije arhitekture. Živi i radi u Podgorici, a član je i folklornog ansambla „Crna Gora“. Drenovčanima se predstavila svojim brojnim pesmama, a za početak je izvela svoj prvenac.

Kulturno – umetničko društvo „Spasovdanski vez“ na folklornoj sceni postoji više od deset godina, a iza sebe ima mnogobrojne nastupe kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Izvođački ansambl koji je nastupio na godišnjem koncertu čine trideset igrača Spasovdanaca, a u svojoj postavci ima petnaest parova, od kojih su neki od njih i pevači solisti. S obzirom na to da su želeli da posetiocima prirede kompletan doživljaj pozornica i ambijent u kom su nastupali bio je uređen u skladu sa nazivom ovogodišnjeg koncerta, kaže Aleksandar Mihajlović, rukovodilac KUD-a „Spasovdanski vez“.

Koncert „Bedem“ održan je na letnjoj pozornici u porti crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Drenovcu, a u narednim mesecima Spasovdancima predstoji i veliki broj gostovanja, a prvo je na velikom festivalu folklora u Kladovu gde će boraviti nekoliko dana.