Ustanova kulture najavila još jednu predstavu Škole glume iz Ćuprije

Ustanova kulture najavila još jednu predstavu Škole glume iz Ćuprije

Polaznici Škole glume u Ćupriji izvešće novu predstavu „CANCEL Jonesko“ u ponedeljak 10. aprila od 19 časova u sali OMŠ „Dušan Skovran“, najavila je tamošnja Ustanova kulture.

– Komad koji je u februaru imao premijeru istinski je prodrmao naše sugrađanje predstavivši im jedan drugačiji rad kroz angažovano čitanje Joneska. Preuzimajući elemente Joneskove “Ćelave pevačice” komad govori o tome šta je danas normalno, apsurdno j društveno prohvatljivo, piše na stranici ovemale grupe glumaca na društvenim mrežama.

U ovom komadu igraju maladi polaznici Škole glume Milica Radulović, Anđela Vujnović, Aleksandar Konovalov, Nikolija Dimitrijević, Sandra Mladenović, Dušan Lazić, Aleksandra Miljković, Jovana Jovanović. Iza scene, oni koji diktiraju kada počinje magija pozorišta su Jovana Petrović, Antonina Petković i Tijana Milojević.

Predstava beleži izuzetnu posećenost za samo dva izvođenja i pozitivne reakcije publike, poručuju iz Ustanove kulture Ćuprija.

Ustanova kulture u Ćupriji je još ranije najavila predstavu „Hejtiketa“ koja je na repertoaru 7. aprila od 19 časova. Ova predstava namenjena starijim osnovnoškolcima, obrađuje temu vršnjačkog nasilja viđenu upravo iz vizure tinejdžera.

Škola glume Ćuprija postoji i radi od 2017. godine i ogranak je Ustanove kulture Ćuprija. nastoji da mlade ljude edukuje i da putem pozorišnih tehnika i metoda radi na stvaranju zrele i zdrave ličnosti i izgradnji osećaja zajedništva.

FOTO: Škola glume Ćuprija/facebook

Donja granica za prijavljivanje polaznika Škole glume Ćuprija je 12 godina. Polaznici su podeljeni u tri grupe – početna grupa, srednja grupa i omladinci. Časovi se održavaju u Školi za muzičke talente “Dušan Skovran”.

Predavači Škole glume Ćuprija su Uroš Mladenović, glumac i omladinski radnik i Marija Miladinović, glumica i dramska pedagoškinja. Uroš je završio glumu u klasi profesora Ljuboslava Majere, a kasnije i doktorirao.

Marija je završila Primenjeno pozorište u klasi profesorice Hristine Muratidu. Oboje su studirali na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

FOTO: Škola glume Ćuprija/facebook