Uspesi paraćinskog Gimnastičkog kluba na Prvenstvu Srbije

Uspesi paraćinskog Gimnastičkog kluba na Prvenstvu Srbije

Članice Gimnastičkog kluba Paraćin vratile su se sa Prvenstva Srbije u ritmičkoj gimanstici bogatije za sedam medalja. Na prvenstvo su otišle 32 devojčice raspoređene u sedam ekipa koje su se takmičile u grupnim vežbama sa i bez rekvizita. Na državnom prvenstvu nastupile su pionirke, kadetkinje, mlađe i starije juniorke.

Visoki plasmani nisu strani ovim devojčicama, te su kao i ranijih godina i ove imali zavidne rezultate. One su se sa svojim trenerima za takmičenje pripremale tokom cele sezone uz konstantne izmene vežbi koje izvode. Marija Đorđević kaže da se njima pravilnici često menjaju, te da vežbe s početka pripreme koreografije ne izgledaju isto kao na takmičenju. Utiske sa takmičenja u Svilajnu prenosi članica juniorskog sastava Ivana Đorđević.

Naša opština je Gimnastički klub Paraćin ove godine kategorisala kao klub od velikog značaja što su njegove članice potvrdile u više navrata. U njemu već godinama radi devet profesorki fizičkog vaspitanja.

Nakon uspešnog nastupa na ovom takmičenju u grupnim vežbama, mlade gimnastičarke iz Paraćina narednog vikenda očekuje Prvenstvo Srbije u individualnom programu sa jednim ili dva rekvizita u Pirotu i Svilajncu. Ovu sezonu zatvoriće takmičenjem Tim kup koje će biti održano u Beogradu krajem juna.