Uskoro izložba fotografija članova ART TIM-a kao deo projekta „Prenos kulturnih vrednosti kroz fotografiju“

Uskoro izložba fotografija članova ART TIM-a kao deo projekta „Prenos kulturnih vrednosti kroz fotografiju“

U okviru projekta za „Regionalni razvoj kulturnih vrednosti“, realizovan je pod projekat „Prenos kulturnih vrednosti kroz forografiju“ u kome učestvuju Turska, Albanija, Severna Makedonija i Srbija. Svaka od država imala je priliku da za ovu evropsku izložbu pošalje deset fotografija kroz koje će predstaviti svoju zemlju i tradiciju. Paraćinski Art Tim imao je devet predstavnica na ovoj izložbi koja je svoju premijeru imala u Turskoj 5. avgusta u parku Malataja.

„Nas je Internacionalna umetnička asocijacija predložila da predstavljamo Srbiju iz prostog razloga zato što smo dosta zastupljeni na Međunarodnim izložbama. Projekat ima tendenciju da raste, ovo je samo početak tako da se nadamo da ćemo i u buduće izlagati” – kaže predsednica Art Team-a Nataša Petrović.

Ova nesvakidašnja izložba će osim u holu Paraćnske biblioteke „Dr Vićentije Rakić“  biti predstavljena i u Albaniji i Severnoj Makedoniji. Cilj ovoj pojekta je očuvanje tradicije i kulturnog nasleđa, ali i održivi dijalog između ovih zemalja kao i Srbije i Turske. Kroz 36 fotografija predstavljene su  najbitnije istorijske i kulturne vrednosti ovih država. Premijerna izložba u Turskoj imala je veliku posetu te se članica Art Tima Nataša Petrović nada da će takav slučaj biti i sa Paraćinom.

„Na osnovu novinskih članaka koje su nam kolege iz Turske poslale izložba je baš bila posećena. Pored ljubitelja fotografije prisustvovala su i neka značajna imeta iz sveta fotografije” – kaže Nataša.

Paraćinska biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ i njena galerija „U prolazu“ već nekoliko godina doprinosi razvitku kulture i umetnosti. Direktorka biblioteke Leposava Ivanković kaže da sa Art Timom ima niz uspešno organizovanih događaja te su i ovog puta ustupili svoj izložbeni prostor za ovu nesvakidašnju postavku.

„Nadam se da će izložba koja nas očekuje biti uspešna i da će je posetiti veliki broj naših sugrađana. Narodna biblioteka „dr Vićentije Rakić” već 3 godine uspešno sarađuje sa Art Timom i uvek ćemo podržati sve što rade talentovani mladi ljudi” – kaže direktorka ove biblioteke Leposava Ivanković.

Izložba će za sve zainteresovane posetioce biti otvorena 22. avgusta u 19h u galeriji „U prolazu“ paraćinske biblioteke „Dr Vićentije Rakić”, a svako ko želi biće u prilici da do 28. avgusta dođe i pogleda forografije predstavnika četiri evropske države među kojima se nalaze i autori iz Paraćina.