Uskoro izložba fotografija članova ART TIM-a kao deo projekta „Prenos kulturnih vrednosti kroz fotografiju“

Uskoro izložba fotografija članova ART TIM-a kao deo projekta „Prenos kulturnih vrednosti kroz fotografiju“

U okviru projekta za „Regionalni razvoj kulturnih vrednosti“, realizovan je pod projekat „Prenos kulturnih vrednosti kroz forografiju“ u kome učestvuju Turska, Albanija, Severna Makedonija i Srbija. Svaka od država imala je priliku da za ovu evropsku izložbu pošalje deset fotografija kroz koje će predstaviti svoju zemlju i tradiciju. Paraćinski Art Tim imao je devet predstavnica na ovoj izložbi koja je svoju premijeru imala u Turskoj 5. avgusta u parku Malataja.

Ova nesvakidašnja izložba će osim u holu Paraćnske biblioteke „Dr Vićentije Rakić“  biti predstavljena i u Albaniji i Severnoj Makedoniji. Cilj ovoj pojekta je očuvanje tradicije i kulturnog nasleđa, ali i održivi dijalog između ovih zemalja kao i Srbije i Turske. Kroz 36 fotografija predstavljene su  najbitnije istorijske i kulturne vrednosti ovih država. Premijerna izložba u Turskoj imala je veliku posetu te se članica Art Tima Nataša Petrović nada da će takav slučaj biti i sa Paraćinom.

Paraćinska biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ i njena galerija „U prolazu“ već nekoliko godina doprinosi razvitku kulture i umetnosti. Direktorka biblioteke Leposava Ivanković kaže da sa Art Timom ima niz uspešno organizovanih događaja te su i ovog puta ustupili svoj izložbeni prostor za ovu nesvakidašnju postavku.

Izložba će za sve zainteresovane posetioce biti otvorena 22. avgusta u 19h u galeriji „U prolazu“ paraćinske biblioteke „Dr Vićentije Rakić”, a svako ko želi biće u prilici da do 28. avgusta dođe i pogleda forografije predstavnika četiri evropske države među kojima se nalaze i autori iz Paraćina.