Upis učenika paraćinsku Gimnaziju

Upis učenika paraćinsku Gimnaziju

Nakon završene osnovne škole, prvi korak ka odrastanju je odluka o tome koju srednju školu upisati što za tek svršene osnovce i nije tako jednostavno. U tom trenutku veoma je bitno doneti dobru odluku, koja bi trebalo da bude u skladu sa interesovanjima deteta, ali i sa onim što se nudi na teritoriji na kojoj bi se obrazovao budući srednjoškolac. Paraćinska Gimnazija osim odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, odnosno IT smer, ove godine vrši upis za još dva smera.

Gimnazija u Paraćinumaj obeležava kao mesec otvorenih vrata. Učenici ove škole nedavno su u pozorištu imali predstavu „Ljubavi srpskih romantičara“ dočaravši muzikalnost i maštovitost romantičara 19. veka – kroz likove Laze Kostića, Branka Radičevića i Đure Jakšića.  Do kraja meseca ovoj školi predstoji niz aktivnosti i prilika za osvajanje nagrada učenika na takmičenjima.

Kvalitet nastave direktno utiče na socijalno ponašanje i intelektualni razvoj dece, a Gimnazija pruža široko obrazovanje i znanje. Utvrđuje radne navike, što učenicima pruža mogućnost da se izbore sa svim zahtevima koje donosi dalje školovanje, jer kao maturanti treba da ispune mnogo zadataka. Gimnazija otvara široke vidike i daje mogućnosti za upis na različitim fakultetima.