Unikatni jastuci paraćinke Maje Lazarević

Unikatni jastuci paraćinke Maje Lazarević

Ručni rad i šivenje na mašini Maja Lazarevićnaučila je još kao mala od majke pod parolom „nauči da znaš, trebaće ti“. Iako ima redovan posao, Maja se već godinama unazad bavi šivenjem unikatnih jastuka različitih oblika. Kako kaže, želela je da u moru istih stvari i šablona, napravi nešto posebno i unikatno za svakoga.

Vreme koje je potrebno našoj sugrađanki da izradi jedan jastuk zavisi od njegove veličine, ali najviše od detalja. Za neke je dovoljno nekoliko sati, a za neke i po više dana. Jastuke pravi od različitih materijala, a potom ih puni silikonom.

Sve je kod Maje počelo kao avantura, a kao tinejdžerka se upustila u svet mašte i kreativnosti gde je pronašla zadovoljstvo. Njenu prvu kolekciju činili su korseti.

U Majinom carstvu dominiraju različiti oblici i crtani junaci. Osim unikatnih jastuka, ona pravi i igračke poput sova, žaba i irvasa. Nedavno je patentirala novi proizvod na koji je kako kaže jako ponosna.

Maja Lazarević je starija sestra paraćinske likovne umetnice Marije Komarac. Kaže da do novih ideja uglavnom dolazi putem  interneta, a neretko i na predlog kupaca preko društvenih mreža. Iako je supruga i majka troje dece, Maja se šivenjem bavi svakodnevno. Kako kaže, to je opušta, ali i doprinosi uvećanju kućnog budžeta.