Udruženje za dečiju i cerebralnu paralizu Paraćin priključilo se akciji „Čep za hendikep“

Udruženje za dečiju i cerebralnu paralizu Paraćin priključilo se akciji „Čep za hendikep“

Članovima paraćinskog Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu nedostaju ortopedska pomagala, a pošto nemaju dovoljno novca za njihovu kupovinu odlučili su se da testiraju humanost svojih sugrađana. Zato su se pridružili akciji Udruženja “Čep za hendikep”, koje već godinama kroz akciju finansira kupovinu novih i polovnih ortopedskih pomagala. Paraćinsko udruženje je akciju pokrenulo na teritoriji grada pre dve nedelje želeći da pomogne svojim članovima.

Invalidska kolica, štake, ortoze i proteze samo su neka od ortopedskih pomagala koja se mogu kupiti od novca dobijenog reciklažom čepova. Za sada kutije za prikupljanje čepova nalaze se u prostorijama Udruženja u Mesnoj zajednici Gloždak i u OŠ „Momčilo Popović” gde Paraćinci mogu odneti zatvarače od flaša, jogurta, mleka, kućne hemije, sokova, vode i kozmetike. Plan je da postave još nekoliko kutija na teritoriji opštine, a akciju će proširiti prikupljanjem plastične ambalaže.

Članovi Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu već godinama organizuju radionice na kojima prave suvenire, satove, lampe i ukrase, a novac dobijen njihovom prodajom usmeren je za bolji rad i funkcionisanje ove organizacije. Njihova želja je da se što više ljudi, stručnih lica i volontera pridruži njihovom pozivu i pomogne im da ostvare svoje ciljeve.

This Post Has One Comment

Leave a Reply