Učenici paraćinskog MEŠ-a osvojili 3. mesto na Republičkom takmičenju iz preduzetništva

Učenici paraćinskog MEŠ-a osvojili 3. mesto na Republičkom takmičenju iz preduzetništva

Petorica učenika Mašinsko-elektrotehničke škole iz Paraćina tvorci su kompanije Hidrosol koja se bavi konslatingom, istraživanjem i projektovanjem hidro-solarnih elektrana. Na ideju kreiranja jednog ovakvog projekta došli su u razgovoru sa profesorkom preduzetništva koja ih je ohrabrila i pomogla da od ideje stignu do realizacije. Đorđe Krstić, Ilija Stevanović, Dimitrije Antonijević, Stefan Đorđević i Filip Miladinović su svoj projekat predstavili na republičkom takmičenju koje je podržano od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije i zauzeli treće mesto.

Njihova mentorka, profesorka preduzetništva Šumadinka Milenković imala je važnu ulogu u usmeravanju ovih kreativnih maturanata da svoju ideju uspešno sprovedu u delo. Ističe da je proces trajao nekoliko meseci i da je ostvaren uspeh proizvod truda i rada svih članova. Ona je objasnila kako je izgledao njihov put do najvišeg ranga takmičenja.

Na ovom takmčenju jedna od nagrada pripala je učeniku Đorđu Krstiću koji je kao pojedinac imao priliku da se bolje upozna sa poslom menadžera jedne velike kompanije. Takođe, zahvaljujući dobrom rezultatu, učenici Mašinsko-elektrotehničke škole bili su počasni gosti u američkoj ambasadi prve nedelje jula kada je obeležen Dan nezavisnosti Amerike.

Đorđe, Ilija, Dimitrije, Stefan i Filip su učenici odeljenja 4-2 na smeru Elektrotehničar računara. Oni su ove godine završili svoje srednjoškoslko obrazovanje,a njihova sada već bivša razredana Marijana Đorđević isiče da je izuzetno ponosna na njih.

O njima je sa ponosom govorila i profesorka Šumadinska Milenković, ali i direktor Mašinsko-elektrotehničke škole Igor Jevtić.

Đorđa, Iliju, Dimitrija, Stefana i Filipa od oktobra očekuje početak osnovnih studija, a svoje dalje obrazovanje nastaviće na Elektronskom fakultetu u Nišu.