Učenici OŠ „Momčilo Popović Ozren“ odbranili titulu na Malim olimpijskim igrama

Učenici OŠ „Momčilo Popović Ozren“ odbranili titulu na Malim olimpijskim igrama

Odbranivši titulu na državnom nivou takmičenja Male olimpijske igre učenici OŠ „Momčilo Popović Ozren“ i ove godine su zapaženi u Novom Sadu gde je takmičenje održano. Učenici drugog razreda ove škole osvojili su zlato, dok su mališani koji pohađaju treći razred osvojili dve srebrne medalje u konkurenciji dečaka i devojčica. Ova osnovna škola je već prepoznatljiva na ovom državnom takmičenju kao ustanova koja kod svojih učenika neguje zdrav odnos prema sportu te pobeda svih ekipa nije uopšte neočekivana. Mališani su prepuni utisaka i vidno zadovoljni te su sa ekipom RTV Kanal M podelili svoje iskustvoi izdvojili šta se to njima najviše dopalo.

Deca su na takmičenju prelazila poligone spretnosti koji podrazumevaju različite oblike kretanja koje deca rade i na časovima fizičke kulture, kaže Nataša Stefanović, učiteljica razredne nastave. Ona dodaje da tokom rađenja ovakvih poligona deca savladavaju brzinu, spretnost i ravnotežu što je veoma bitno i za zdravi razvoj tela. Stefanovićeva je istakla i koliko je ponosna na svoje učenike jer su se oni tokom cele školske godine aktivno pripremali.

Mnogobrojne generacije učenika OŠ „Momčilo Popović Ozren“ učestvovale su na takmičenju Male olimpijske igre, a ovo nije prvi put da ostvare ovako dobre rezultate, kaže Zoran Mikić, nastavnik razredne nastave.

Po povratku iz Novog Sada roditelji i nastavni kadar su ispred škole malim pobednicima priredili doček iznenađenja, kao što su uradili i prethodne godine. Iz škole poručuju da će i narednih godina nastaviti da vredno rade sa decom te da ovakvim uspesima nije kraj.