Učenici iz Davidovca i Glavice posetili biblioteku u okviru Dečije nedelje

Učenici iz Davidovca i Glavice posetili biblioteku u okviru Dečije nedelje

Predškolsci i učenici prvog razredaOŠ Stevan Jakovljević“ izdvojenih odeljenja u Davidovcu i Glavici posetili su danas paraćinsku Narodnu biblioteku „dr Vićentije Rakić“. Oni su na taj način sa svojim učiteljicama obeležili Dečiju nedelju koja se ove godine održava pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“. Ovo je za mališane bio veliki doživljaj, jer je većina njih prvi put posetila paraćinsku biblioteku.

Mališani su danas učili kako se ponaša u biblioteci, ali i o dečijim pravima. Narodna biblioteka „dr Vićentije Rakić“ svake godine obeležava Dečiju nedelju koja ima za cilj da u saradnji sa obrazovinm ustanovama što više mališana i učenika poseti ovu kulturnu ustanovu. Tradicionalno kao i svake godine svi zaintereseovani predškolci i prvaci mogu dobiti besplatnu člansku kartu. Oktobar je ujedno i mesec knjiga.

Nakon poesete Narodnoj biblioteci „dr Vićentije Rakić“, mališani iz Davidovca i Glavice zajedno sa svojim učiteljicama obišli su vatrogasce. Kakvom se riziku izlažu, zašto se automobili sklanjaju sa puta kada čuju sirene vatrogasnog vozila samo su neka od pitanja koja su deca postavaljala zaposlenima.