U sredu predstava „Igre Bogova“ u paraćinskom pozorištu

U sredu predstava „Igre Bogova“ u paraćinskom pozorištu

Nakon duge pauze paraćinsko pozorište ponovo će na jednom mestu ugostiti glumce sa jedne i ljubitelje pozorišnih predstava sa druge strane. U sredu uveče na repertoaru će se naći predstava „Igre Bogova“ koju izvode glumci šabačkog pozorišta, čija je tema politička zloupotreba umetnosti u svrhu manipulacije nad narodom. Komad je rađen po istinitoj priči o pobunjeniku Porfiriju koji je odbio da se povinuje političkoj moći te biva osuđen na smrt.

David Alić, Dušan Simić, Aneta i Ivan Tomašević, tvorci su i glumci ovog komada, a našim sugrađanima nisu nepoznati jer je paraćinska publika imala priliku da ih gleda u nekim prethodnim predstavama. Oni su želeli da ljudima najbliže predstave Porfirija koji je  uprkos pritsku odbio  da se odrekne hrišćanstva, te je vojvoda Avrelijan naredio da mu oduzmu život, a zauzvrat Hrist ga je nagradio slavnim vencem mučenika.

Pandemija korona virusa je u velikoj meri uticala na ustaljeni rad i funkcionisanje paraćinskog pozorišta. Ono će ipak ovu godinu završiti sa nekoliko predstava, ali i bioskopskih projekcija kaže Marko Šćepanović, v.d. direktora ove ustanove.

Marko Šćepanović kaže da je interesovanje za predstavu „Igre Bogova“ zadovoljavajuće, ali i to da ima još ulaznica.