U Paraćinu održan 6. Međunarodni festival folklora „Širi kolo okolo“

U Paraćinu održan 6. Međunarodni festival folklora „Širi kolo okolo“

Folkloraši iz devet kulturno umetničkih društava iz raznih krajeva Srbije, kao i gosti iz Makedonije, nastupali su prošle nedelje u revijalnom delu Međunarodnog festivala folklora „Širi kolo okolo“. Ova manifestacija se održava po šesti put, trajala je tri dana, a većina od pristiglih kulturno umetničkih društava premijerno su se predstavila paraćinskoj publici.

Festival folklora počeo je u petak u Etno dvorcu, nastavljen je u Davidovcu, a završen u nedelju spektakularnim koncertom kod spomenika Branku Krsmanoviću u Paraćinu. Za razliku od prethodnih, ovogodišnji festival nije bio takmičarskog karaktera.

Ovaj događaj organizuje KUD Abrašević, a pokrovitelj je opština Paraćin. Osim kulturno-umetničkih društava, paraćinskoj publici predstavili su se i mladi harmonikaši. Ovogodišnji festival folklora „Širi kolo okolo“ bio je humanutarnog karaktera jer su posetioci mogli da doniraju novac u kutiju namenjenu za lečenje našeg sugrađanina Vuka Vasića koji je danas otputovao u Italiju na dalje lečenje.