U Paraćinu održan 5. skup oldtajmer vozila

U Paraćinu održan 5. skup oldtajmer vozila

Više od 150 starovremenskih automobila iz svih krajeva Srbije i zemalja u okruženju okupilo se prethodnog vikenda na 5. Međunarodom skupu oldtajmera u Paraćinu. Na parkingu SC SFS Boracokupljen je rekordan broj izlagača koji su došli kako bi se divili lepoti i izgledu automobila i motora koji već decenijamadižu prašinu na evropskim putevima. Svako od izlagača ponosni je vlasnik nekog oldtajmera koji je proizveden davnih dana te svaki od njih ima neke svoje specifičnosti.

Ovu sada već tradicionalnu manifestaciju organizuje AMK Pomoravlje čiji su članovi iz godine u godinu sve zadovoljniji posetom članova klubova kako iz Srbije tako i iz drugih država. Dejan Stević predsenik paraćinskog kluba kaže da se svake godine trude da poboljšaju program te iz tog razloga je i poseta vozila i njihovih vlasnika mnogobrojnija.

Vlasnike ovih jugoslovenskih klasika za svoja vozila uglavnom vežu neke od najlepših uspomena iz detinjstva ili rane mladosti. Ljubitelja ovih klasika ima svuda i mada nekima stoje zaboravljeni u garaži, mnogima je prava čast voziti ih i brinuti o njima.

Ova manifestacija nije takmičarskog karaktera kaže Dejan Stević iz AMK Pomoravlje i dodaje da nisu želeli da diskriminišu ni jedno vozilo jer je svakom vlasiku svoj ljubimac poseban. Stević navodi da su specijalne nagrade dodeljene prijateljskim klubovima koji su ih posetili iz brojnih država u okruženju.

Ovogodišnji oldtajmer skup osim izlaganja podrazumeva defile starovremenskih vozila koji su prodefilovali centralnim gradskim ulicama u Paraćinu.