U paraćinskom Zavičajnom muzeju uskoro Laboratorija “Kreativnost inspirisana tradicijom”

U paraćinskom Zavičajnom muzeju uskoro Laboratorija “Kreativnost inspirisana tradicijom”

Grafički dizajneri, izdavači, umetnici i zanatlije uskoro će biti u prilici da unaprede svoja znanja i veštine ukoliko se prijave za Laboratoriju kreativnog preduzetništva koju organizuje paraćinski Zavičajni muzej. Projekat „Podsticanje kreativnog preduzetništva u Pomoravlju“ prvo podrazumeva predavanja, a potom i radionice namenjene polaznicima.

Predavanja će biti održana 31. maja i 1. juna, a radionice u dvorištu muzeja od 2. do 7. juna. Učešće na predavanjima i radionicama je potpuno besplatno, a rok za podnošenje prijava traje do 27. maja. Zainteresovani biraju dve od četiri kreativne radionice kao što su: dekupaž tehnika, dizajn cvetnih aranžmana, rad sa tekstilom i vunom kao i oslikavanje na staklu.

Svi polaznici koji mogu biti sa teritorije Pomoravlja će tokom radionica i predavanja imati priliku da unaprede svoj biznis jer će u razgovoru sa uspešnim preduzetnicima biti u prilici da čuju neke od primera i ideja iz svog poslovanja.

Iz Zavičajnog muzeja poručuju da je intersovanje veliko i da je broj učesnika ograničen na 40. Projekat finansira ambasada Sjedinjenih američkih država, a sve informacije o njemu zaintersovani mogu pronaći na zvaničnim stranicama paraćinskog muzeja na društvenim mrežama.